despre Japonia

In jos

despre Japonia

Mesaj Scris de Ad_Non-chan la data de Mar 07 Apr 2009, 19:39

cred ca este o tara ce le place tuturor celor kre urmaresc anime-uril no? Kiar dak sunt cutremure(cum zice mada mereu) este o tara evoluata si frumoasa!Introducere
Pastrandu-si cultura, Japonia a absorbit rapid tehnologia vestica in timpul secolului 19 si inceputul secolului 20. Dupa infrangerea din al doilea razboi mondial, Japonia a recuperat si a devenit a treia putere industriala a lumii ( in anii 1970). Monarhie constitutionala, imperiu ereditar, Japonia este condusa de un cabinet numit de membrii partidului majoritar.Asezare
Estul Asiei, insula intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei.


Clima:
Variaza de la tropicala in sud la temperat rece in nord.

E afectata de:Cativa vulcani activi; aproape 1500 de seisme in fiecare an; taifune.

Populatie:
127 214 499 (estimare din Iulie 2003)

Limba vorbita:Japoneza

Capitala:
Tokyo

Ziua independentei:
660 IEN

_________________
Deschide ochii si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa cum par....
avatar
Ad_Non-chan
Admin

feminin Pesti Pisica
Numarul mesajelor : 690
Varsta : 19
Localizare : Intr-o lume in care nu veti intelege...o lume plina de imaginatie
Reputatie : 33
Data de inscriere : 05/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://magic.new-forum.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Joi 09 Apr 2009, 19:44

Japonia este o tară prin excelentă insulară, situată în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fără indoială statul care a înregistrat cea mai rapidă tranzitie de pe glob de la o putere medievală la una modernă.
În ceea ce priveste asezarea geografică, nipon teikoku(taa soarelui răsare) se întinde pe o suprafată de 2400 km , în arhipelagul nipon. Este compus din 4 mari insule: Honshu, Shikoku, Kyushu si Hokkaido la care se adaugă încă 4000 de insule mai mari sau mai mici. La acestea se mai adaugă arhipelagul Ryukyu cu insula principală Okinawa , realipită patriei la 15 mai 1972.
Japonia este a doua putere economică a lumii, după S.U.A.. Din acest punct de vedere Japonia ocupă primul loc în lume în ceea ce priveste productia de otel, industria de constructie a navelor oceanice si a autoturismelor si locul 2 pe glob în ceea ce priveste industria de prelucrare a petrolului.
Japonia este una dintre cele mai populate tari ale lumii. Populatia este de 126,1milioane locuitori,având o densitate de 333,8 locuitori/km2 (locul7). După numărul de locuitori, Japonia ocupă locul 6 în lume, după China, India, Statele Unite ale Americii, Indonezia si Federatia Rusă.
In prezent, orasele japoneze se caracterizează printr-un amestec de trăsături traditionale si stil american,îndrăznet si puternic. În Japonia se găsesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitală, Tokio, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formează cu regiunea înconjurătoare si orasele învecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai întinsă aglomeratie urbană din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumătate din populatie trăieste în megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.
Principalele orase ale Japoniei sunt: Tkio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kwasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele însumează peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase înglobează aproximativ 45% din locuitorii tării.
Tokio este capitala tării si în acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- " capitala răsăriteana " , capitala "tării soarelui răsare" începând cu 1869, s-a transformat într-o strălucită metropolă. Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au apărut zgârie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat în 1968-grupati în mare parte în cartierul Shinjuku.
Tokio polarizează ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigură 27% din puterea industrială a tării. Cartierul general al afacerilor comerciale, în mare parte asemănător celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor bănci si al marilor societăti comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.
Cea mai impunătoare constructie o reprezintă turnul televiziunii având 334 m, în partea de vest a orasului. în centrul orasului se găsesc posta, ministerele, gara centrală, precum si palatul imperial împrejmuit de ziduri medievale si santuri de apă.în partea de nord se desfasoară cartierul universitătilor Merji si Nihon, muzeul transporturilor si marele parc Ueno-cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si grădina zoologică. în estul orasului se găseste Templul Kannon datând din secolul al-xviii-lea si parcul de distractii Asakusa. În sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea curtii supreme, iar înspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniază cunoscuta stradă "Harumi", iluminată feeric. În contrast cu acest cartier, se află cartierul Shinjuku denumit "sfârsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si sărăcia nu cu mult timp în urmă. acum, însă, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori.
Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tării , având peste 400 de institutii de învătământ superior, peste 100 de universităti, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.


Ultima editare efectuata de catre micuta_haruki in Sam 11 Apr 2009, 15:39, editata de 1 ori
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de BlackAng3l la data de Vin 10 Apr 2009, 19:18

Interesant am gasit si eu ceva ..

Suprafata Japoniei este de 377.780 km2. Populatia ei este de 123.921.000 locuitori. Densitatea populatiei 323.000 locuitori/km2.Capitala si cel mai mare oras din Japonia este Tokio 11.718.720 locuitori.Limba oficiala este japoneza.Produse exportate:fier si otel, piese de masini electrice, autovehicule, nave, produse textile, produse chimice.

Japonia consta de peste 3000 de insule mici si patru insule principale. Hokkaidocea mai nordica are un lant muntos central inconjurat de depresiuni fertile de coasta.Honshu este de asemenea muntoasa si contine cel mai inalt virf al Japoniei.

Japonia are climat musanic. Vinturile sufla dinspre est in timpul verii si dinspre vest in timpul iernii. Marea Japoniei, care separa insulele de Asia, are un efect moderat asupra climei. Iarna nu este la fel de rece iar vara la fel de calda ca in China si Coreea. Ploile cad in principal in lunile de vara in est, dar nord-vestul primeste ploaie de iarna adusa de vinturi de marea Japoniei.

67% din Japonia este impadurita, in principal in regiunele deluroase, si copacii asigura materia prima pentru constructii, si hirtie si conbustibil. Prin reimpadurire versantii nu ramin goi. Padurile sunt mixte, de conifere si foioase. Lemnul importat este vital pentru nevoile industriale a Japoniei. Japonia este al doilea mare producator de hirtie din lume, si un mare important producatar de celuloza din lemn si de cherestea din conifere.

12% din suprafata sunt destinate agriculturii, iar 2% pasunatului. Cea mai mare parte a tarii eate prea muntoasa pentru agricultura, desi o parte din versanti sunt terasati. Orezul este principala planta cultivata peste 13 milioane tone pe an, in special in sud unde uneori este posibila dubla cultivare. Se cultiva si alte cereale, alaturi de trestie de zahar, fructe, cartofi dulci si soia. Sunt importante pasarile domestice, porcii si vitele. Fermele sunt mici, dar mecanizarea este raspindita.

Din cei 44297 km de cale ferata, 11649 km au fost electrificati, inclusiv Tokaido, legatura de mare viteza intre Osaka si Tokyo. Orasele mari sunt legate prin trenuri expres moderne. Transportul naval este vital. Chiba, Tokyo, Yokohama, Osaka, Kobe si Nagoya sunt porturi importante pe Honshu, iar Hakodate pe Hokkaido si Kitakyushu pe Kyushu.

Japonia este prima tara din lume in ceea ce priveste pescuitul, cu pina la 10 milioane de tone de peste carturati anual. Pestii sunt importanti in alimentatia japonezilor si pe linga pescuitul in ocean, exista multe pescarii in ape mici de coast. Crevetele sunt cele mai importante in apele mici, iar stridiile cu perle sunt o sursa de venit valoroasa. Macroul si tonul sunt importanti in apele mai adinci, iar balenele mai sunt capturate de japonezi in ciuda opozitiei internationale.

Japonia este o natiune industriala importanta.Este prima din lume in producerea otelului si in constructia navelor. O otelerie mare este la Kitakyushu, iar navele se construiesc la Osaka. Japonia produce mai multe automobile si televizoare decit orice alta tara. Cea mai mare dezvoltare industriala este legata de porturi, care importa conbustibili si materiiprime si ezporta bunuri fabricate.
avatar
BlackAng3l
membru activ

feminin Gemeni Sobolan
Numarul mesajelor : 243
Varsta : 22
Localizare : I'm here :)
Reputatie : 4
Data de inscriere : 08/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://tamers.forumagic.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Ad_Non-chan la data de Vin 10 Apr 2009, 19:33

Va rog nu postati atat de lung,ca nimeni nu se prea osteneste sa citeasca...si eu am gasit muult,.dar am postat numai alea interesante...oricum va multumim pt cautare!

_________________
Deschide ochii si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa cum par....
avatar
Ad_Non-chan
Admin

feminin Pesti Pisica
Numarul mesajelor : 690
Varsta : 19
Localizare : Intr-o lume in care nu veti intelege...o lume plina de imaginatie
Reputatie : 33
Data de inscriere : 05/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://magic.new-forum.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de BlackAng3l la data de Vin 10 Apr 2009, 19:34

Ok ... am inteles ^.^ Imi pare rau
avatar
BlackAng3l
membru activ

feminin Gemeni Sobolan
Numarul mesajelor : 243
Varsta : 22
Localizare : I'm here :)
Reputatie : 4
Data de inscriere : 08/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://tamers.forumagic.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Vin 10 Apr 2009, 19:45

gomen ne (imi cer scuzeDe asemenea, are 2 aeroporturi, unul dintre ele, aeroportul international Kansai, deschis în septembrie 1994, pe o insulă artificială în golful Osaka. noul aeroport este primul în Japonia care se deschide în functie de ceas.
Doi ani mai tîrziu, 10.000 de vieti omenesti au pierit în urma unui puternic cutremur. Orasul a fost devastat de focuri si incendii în anii 1909 si 1912. In Ianuarie 1995, un cutremur de pământ a zdruncinat solul insulei Awaji de-a lungul golfului Osaka. Autostrada de pe coasta golfului Osaka a fost distrusă la fel pătind si stada de comunicatie dintre Osaka si Kobe denumită Hanshin Expressway. Populatia metropolei la recesământul din 1998 a fost de: 2.476.105 locuitori.
Osaka si Kobe formează a doua conurbatie, care cu zona urbană înconjurătoare, numara circa 11 milioane de locuitori (aproape cît orasul Tokio-capitala tării ).
Nagoya este o metropolă cu o populatie de aproximativ 2,2 milioane de locuitori, situată în partea centrală a tării, pe coasta sudică a insulei Honshu si fiind inclusă în districtul Aichi, o conurbatie ce numără peste 5 milioane de locuitori.
Industria manufacturieră include ind. feroasă si siderurgică, ind. chimică si textilă, ind constructiilor de material rulant si avioane. De-a lungul orasului se află castelul Nagoya (construit în 1612, distrus de foc în 1945, reconstruit în 1959) si altarele: Atsuta si Ise, două dintre cele mai vechi si mai faimoase altare Shinto.
Toate facilitătile educationale sunt incluse în universitătile: Nagoya(1939), Meijo(1948), Nanzan(1949), Nagoya City(1950) si institutul tehnologic din Nagoya(1949).


Ultima editare efectuata de catre Winry Rockbell in Mier 29 Apr 2009, 16:52, editata de 3 ori
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Ad_Non-chan la data de Vin 10 Apr 2009, 22:48

nui nicio problema...sunt fericita ca sunteti interesate sa cautati macar

_________________
Deschide ochii si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa cum par....
avatar
Ad_Non-chan
Admin

feminin Pesti Pisica
Numarul mesajelor : 690
Varsta : 19
Localizare : Intr-o lume in care nu veti intelege...o lume plina de imaginatie
Reputatie : 33
Data de inscriere : 05/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://magic.new-forum.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Sam 11 Apr 2009, 15:40

Din punct de vedere al ramurilor industriale, cele mai dezvoltate sunt: industria chimică, a cauciucului, a hârtiei, textilă, metalurgia feroasă, industria constuctiilor de masini. Tokio este deasemenea un foarte mare port la Oceanul Pacific, care comunică direct cu alt mare port, Yokohama. Functia industrială a megalopolisului este enormă. El concentrează împreună cu Kawasaki si Yokohama aproximativ o treime din productia industrială a tării si reprezintă cel mai mare complex pentru japonezi , cu un trafic ce depăseste 80 milioane tone anual. Tokio este unit de Kawasaki într-o masă continuă de uzine si constructii urbane, cartiere muncitoresti. Aici sunt amplasate zeci de mii de întreprinderi si fabrici al căror fum si gaze nocive acoperă cerul orasului si face imposibilă privirea siluetei splendide a lui fuji-yama (sau fuji-yama), vulcanul sfânt japonez, care este format dintr -un con vulcanic cu înăltimea de 3376 m si care n-a mai erupt din anul 1707. "Muntele sfânt" reprezintă punctul cel mai înalt al acestei tări. legat de vulcani, în japonia există 196 de vulcani, dintre care 30 sunt încă în activitate. Cutremurele si vulcanii gata să erupă sunt cele mai mari pericole pentru o tară asa de dezvoltată cum este Japonia .
Yokohama este portul cel mai însemnat al Japoniei, în capitala a districtului Kanagawa, în sudul insulei Honshu si pe coasta vestică a golfului Tokio. Situat la 20 km în sudul metropolei, orasul-port cu o populatie de 3,3 milioane locuitori reprezintă poarta maritimă a lui Tokio, sau a complexului Reihin el este dotat cu cele mai mari si moderne santiere navale si are un trafic sporit. Este un centru important al industriilor chimice, echipament electronic, industria constructiilor de masini si al rafinăriilor de petrol. În Yokohama, punctele turistice cele mai atractive sunt: templele, altarele de cult, bisericile Christian cu numeroasele grădini si parcuri, precum si institutiile educationale reprezentate de universitătile: Yokohama National (1949) si Yokohama City (1949).
Yokohama era la inceput un mic sat cu preocupări pescăresti, cu o populatie de aproape 350.000 locuitori, când a fost vizitat de amiralul statelor unite ale americii, Matthew Perry în 1854. Portul a început să înfloreascăca un centru comercial în momentul în care a fost deschis spre comertul exterior. Yokohama a fost aproape în totalitate distrusă în 1923 de un cutremur de pământ. Reconstructia gradată, compensată cu designerele specifice japoneze, au făcut cu timpul dintr-un oras aproape distrus unul dintre cele mai frumoase si mai moderne orase ale Japoniei. A fost bombardată în timpul celui de-al doilea-lea război mondial. Populatia, în conformitate cu recesămîntul din 1998, este de 3.325.216 de locuitori.
Osaka, oras-port cunoscut si sub numele de "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului" , cu o populatie de peste 2,6 milioane de locuitori, este situat în sudul insulei Honshu, în golful Osaka, pe malul râului Yodo, este capitala districtului Osaka. este o metropolă industrială specializată în industria textila (bumbac), industria feroasă, ind. constructiilor de masini, echipament electronic si ciment. Aici sunt cele mai renumite târguri internationale pentru produsele industriei usoare asiatice. Orasul a crescut si s-a modernizat foarte mult după cel de-al doilea război, unindu-se cu Kobe (1,3 milioane locuitori-după sondajul din 1975 ), devenind astfel cel mai mare port de import si centru al industriei grele japoneze. Osaka este un oras dezvoltat si din punct de vedere al turismului pe latura culturală, în special.astfel, cele mai inportante puncte turistice sunt templele: Tammangu-secolul x, Shitennoji-secolul 6 si Temmangu, oras cu izvoare termale, în apropiere de Osaka. orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si câteva parcuri.cel mai mare, parcul Tennoji, contine grădina botanică. De asemenea, este "casă" a teatrelor dramatice din japonia, în special Bunraku - teatrul de marionete. Universitătile: Osaka (1931), Kansai (1886), Osaka Bay (1949) sunt centrele de învătământ cele mai cunoscute.
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de just...me madytza la data de Vin 24 Apr 2009, 17:39

alineatul 7 cuvantul 4:acolo se vb despre cutremure!
avatar
just...me madytza
Admin

feminin Taur Sobolan
Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 22
Localizare : lumea in care visele devin realitate
Reputatie : 18
Data de inscriere : 06/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.mylife.al.meu

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Ad_Non-chan la data de Sam 25 Apr 2009, 18:20

am vazut....si mai lasa-ne cu cutremurile astea..japonia tot ramane o tara frumoasa

_________________
Deschide ochii si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa cum par....
avatar
Ad_Non-chan
Admin

feminin Pesti Pisica
Numarul mesajelor : 690
Varsta : 19
Localizare : Intr-o lume in care nu veti intelege...o lume plina de imaginatie
Reputatie : 33
Data de inscriere : 05/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://magic.new-forum.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Dum 26 Apr 2009, 15:21

După război, orasul a fost construit din temelii si activităti economice au început să se desfăsoare. Industria constructiilor de masini si industria conservelor sunt cele mai dezvoltate ramuri industriale ale orasului. Zona, cu toate că este muntoasă, reprezintă o vale fertilă, bogată si producătoare de grâu. Populatia orasului Hiroshima a fost, în 1998, de: 1.098.614 locuitori.
Kobe este oras si mare port comercial al Japoniei, capitala regiunii Hyogo, în sud-vestul insulei Honshu, în golful Osaka, lângă orasul Osaka. Începând cu anul 1890, câteva orase incluzând Hyogo au fost incluse în (absorbite de) Kobe.
Productia agricolă a localitătii include plantatii de orez si alte culturi de grâne, fructe, vegetale si chiar tei. Constructiile de vapoare si bărci si produsele din cauciuc reprezintă principalele industrii ale orasului. Chimicale, masini si trenuri, echipament electronic, textile, zahar rafinat, de asemenea, se produc aici.
În zona muntilor Rokko au fost construite resedintele suburbane si hotelurile Japoneze. Multe biserici Christian, Shinto si temple si altare budiste, două faimoase statui ale lui Buddha, un interesant muzeu de arte si un muzeu municipal cu o larga colectie ce tratează interferentele cu cultura vestica se găsesc in Kobe.
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de just...me madytza la data de Mier 29 Apr 2009, 09:56

Admin-Michiko* a scris:am vazut....si mai lasa-ne cu cutremurile astea..japonia tot ramane o tara frumoasa
ana eu doar spun adevarul!
mama spune ca acolo sunt cate 3 cutremure pe zi!
daca vreti sa va miscati acolo puteti...
avatar
just...me madytza
Admin

feminin Taur Sobolan
Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 22
Localizare : lumea in care visele devin realitate
Reputatie : 18
Data de inscriere : 06/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.mylife.al.meu

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Mier 29 Apr 2009, 16:52

Dezvoltatea orasului a început la începutul secolului al-XVII-lea, când castelul nagoya a fost construit de generalul si totodată conducătorul de stat japonez Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa. orasul s-a dezvoltat rapid ca centru industrial după 1880 si, în 1907, a anexat portul din Atsuta din sud. la fel ca multe orase din Japonia, si Nagoya a fost avariată în cel de-II-lea război mondial, ca pasărea Phoenix, a renăscut din propria cenusă, devenind în zilele noastre, unul dintre cele mai impunătoare orase ale Japoniei si de ce nu din lumea modernă. Populatia Nagoyei în 1998 a fost de 2.090.340 locuitori. Hiroshima este, din punct de vedere al asezării geografice, situat în sud-vestul insulei Honshu, fiind capitala districtului cu acelasi nume, în centrul golfului Hiroshima. Orasul a fost fondat în anul 1594, din 6 insule în delta râului Ota si s-a dezvoltat rapid ca un oras-cetate si centru comercial, si, după 1868, a fost propulsat ca principalul centru militar al tării. In 6 august 1945, în timpul celui de-II-lea război mondial, prima bombă atomică ce urma să fie aruncată împotriva pozitiilor inamice, a fost lansată înspre oras de fortele armate aeriene americane. în conformitate cu estimările U.S., 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost declarati dispăruti ca urmare a bombei atomice si multi altii au devenit, după aceasta, invalizi. În 1940, populatia orasului era de 343.700 locuitori. bomba a distrus, de asemenea, mai mult de 10 km2 din oras, distrugând circa 68% din clădirile Hiroshimei, alte 24% au fost avariate. În fiecare 6 august începând cu 1947, sute de mii de oameni participă la manifestări în "parcul memorial al păcii", construit exact în locul în care a explodat bomba. În 1949, japonezii au denumit Hiroshima ca fiind "altarul international al păcii".
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Elena la data de Mar 05 Mai 2009, 13:50

mie-mi plac ciresii japonezi defapt fructele si florile se numesc japonezi dar sunt din Japonia
avatar
Elena

feminin Sagetator Pisica
Numarul mesajelor : 174
Varsta : 18
Localizare : Caransebes judet Caras-Severin
Reputatie : 3
Data de inscriere : 06/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Winry Rockbell la data de Mier 06 Mai 2009, 07:45

Sakura (floarea de cires) este floarea nationala neoficiala a Japoniei. Este celebrata de multe secole si are o pozitie bine definita in cultura japoneza.
Exista multe varietati de ciresi in Japonia, majoritatea inflorind doar pentru cateva zile primavara. Japonezii sarbatoresc perioada respectiva a anului cu hanami (admirarea florilor de cires) dand petreceri sub pomii infloriti.
Exista cateva tipuri de muzica traditionala japoneza (Hogaku). Iata-le pe cele mai importante dintre ele:
Gagaku: Cor antic de muzica din China si Korea. Este tipul cel mai vechi de muzica traditionala japoneza.
Biwagaku: Melodii cantate cu ajutorul instrumentului Biwa, un fel de chitara cu patru corzi.
Nogaku: Melodii cantate in timpul in pauzele dintre melodii. De fapt, sunt alcatuite dintr-un cor, flautul Hayashi, toba Tsuzumi, si alte instrumente.
Sokyoku: Melodii interpretate cu instrumentul Koto. Acompaniat si de Shamisen si Shakuhachi:Koto-ul este un instrument cu 13 corzi.
Shakuhachi: Muzica interpretata cu instrumentul numit Shakuhachi, un flaut de aproximativ 55 cm. Numele flautului este dat de lungimea sa gasita in vechile unitati de masura japoneze.
Shamisenongaku: Melodii cantate cu instrumentul Shamisen, un fel de chitara cu numai trei corzi. Kabuki si Bunraku sunt acompaniate de shamisen.
Minyo: Folk japonez.
avatar
Winry Rockbell
moderator

feminin Pesti Bivol
Numarul mesajelor : 780
Varsta : 21
Localizare : Ishbal
Reputatie : 19
Data de inscriere : 22/03/2009

Vezi profilul utilizatorului http://anime-fusion.forum-gratuit.ro/index.htm

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de just...me madytza la data de Sam 23 Mai 2009, 09:58

]]
CapitalăTokyo
35°41' N, 139°46' E
Oraş principalTokyo
Limba oficialăJaponeza
Sistem politicMonarhie constituţională
- ÎmpăratAkihito
- Prim-ministruTaro Aso
Independenţă-
Suprafaţă
- Total377.835 km² (Locul 60)
- Apa (%)0,8%
Populaţie
- {{{an}}}127.417.244 (în 2005) loc. (Locul 10)
- Densitate337/km² loc./km² ({{{Densitate-loc}}})
PIB{{{PIB_PPC_an}}}
- Total$3800 miliarde (Locul 3º)
- Per capita$29.906
MonedăYenul japonez (JPY, ¥) ({{{Monedă-ISO}}})
Fus orarUTC+9
Zi naţională{{{Zi-naţională}}}
Domeniu Internet.jp
Prefix telefonic+81
avatar
just...me madytza
Admin

feminin Taur Sobolan
Numarul mesajelor : 1166
Varsta : 22
Localizare : lumea in care visele devin realitate
Reputatie : 18
Data de inscriere : 06/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://www.mylife.al.meu

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Ad_Non-chan la data de Vin 26 Iun 2009, 10:18

Bucataria japoneza:

Naturală şi armonioasă, este considerată una din cele mai sănătoase din lume. Conţine puţine calorii, este bogată în proteine şi fier, fără a avea mult colesterol sau diverse grăsimi.
În comparaţie cu alte bucătării se remarcă absenţa aproape totală a condimentelor, abundenţa orezului, a produselor pe bază de soia (miso, tofu), a peştelui, fructelor de mare, algelor şi legumelor. Este faimoasă pentru mâncărurile sale simple, minunat prezentate, în care nici unul din ingrediente nu eclipsează gustul celorlalte.
Totusi mananca mult peste!

_________________
Deschide ochii si vei vedea ca lucrurile nu sunt asa cum par....
avatar
Ad_Non-chan
Admin

feminin Pesti Pisica
Numarul mesajelor : 690
Varsta : 19
Localizare : Intr-o lume in care nu veti intelege...o lume plina de imaginatie
Reputatie : 33
Data de inscriere : 05/12/2008

Vezi profilul utilizatorului http://magic.new-forum.net

Sus In jos

Re: despre Japonia

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum